City seeing: Berlijn


Berlijn
Zondag tot en met woensdag
33°C
Vervoer: vliegtuig, fiets, U-bahn en te voet

 

Afgelopen week was ik op citytrip in Berlijn! De keuze was snel gemaakt door veel leuke verhalen, aanbevelingen en foto’s via internet en Pinterest. Zoals vrienden waarschijnlijk al hadden verwacht: ich liebe Berlin!
Daarom deel ik graag mijn Berlin hotspots met jullie!
Klik op de kaart om bij iedere hotspot de naam, het adres en mijn toelichting te zien.

 

 

Buiten deze specifieke hotspots is mijn tip om zeker een dagje met de fiets door Berlijn te cruisen. Ons hotel zat vrij ver buiten het centrum waardoor niet alles goed te doen is op de fiets. De stad Berlijn is namelijk 4 keer zo groot als Amsterdam. Of ongeveer zo groot als heel provincie Utrecht. Ik had dit onderschat waardoor je veel tijd kwijt bent met de reis naar het centrum.
Is jouw hotel ook een eindje weg? Bereid je goed voor waar je heen wilt en huur dan daar een fiets in de omgeving. Of neem voor verre afstanden de S-bahn of U-bahn. Hier mag je namelijk je fahrrad in mee mag nemen mits je er een extra kaartje voor koopt.

Natuurlijk zijn er nog een hoop leuke koffie zaakjes, restaurants, markten en leuke winkels en ook ik heb er meer bezocht dan alleen deze. Toch zijn deze plaatsen op de kaart gekomen omdat ik denk dat iedereen ze leuk zal vinden, een aantal andere niet omdat ze mij persoonlijk wat tegenvielen. Gelukkig zijn er ook nog een hoop te ontdekken. Heb je nog tips? Ik ben zeker van plan weer terug te gaan dus ik hoor ze graag van je!

 

Tschüs!
Noes

Leave a Reply